WordPress website laten maken: waarom kiezen voor deze CMS?

Dus jij bent op zoek naar de juiste tool om je eigen website te bouwen? Dan raad ik je aan om te kiezen voor WordPress! En ik ben niet alleen omdat ik dit geweldige platform al een tijdje gebruik en het mijn persoonlijke favoriet is.

Wat is WordPress?

Laten we beginnen bij het begin: WordPress is een content management systeem (CMS). Met deze software kun je inhoud zoals teksten, afbeeldingen en video’s beheren en publiceren op het internet. Het is niet zomaar een tool – het beheert meer dan 35% van alle websites op internet, dus het is de big boss in websitebouw. 

Het belangrijkste voordeel van WordPress is dat de software gratis is waardoor je niet vastzit aan maandelijkse kosten en dat je er alles mee kunt doen, van een blog of bedrijfswebsite tot een webshop of portfolio. 

Maar let op, we hebben het hier over WordPress.org, niet over WordPress.com. Ze hebben dezelfde naam, maar zijn niet hetzelfde. WordPress.org is de gratis CMS-versie die je op je eigen hosting kunt installeren, terwijl WordPress.com een ​​betaalde en vereenvoudigde versie van WordPress online aanbiedt.

Wordpress website laten maken

De voordelen van WordPress

Er zijn verschillende voordelen van WordPress die het verschil maken met de concurrentie. Hieronder licht ik er een aantal uit:

  1. Gratis: Je betaalt geen maandelijks bedrag voor de software zoals bij andere platforms.
  2. Krachtig: WordPress begon als een tool voor eenvoudige blogs, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een krachtige tool voor het bouwen van allerlei soorten websites.
  3. Uitbreidingen: Er zijn duizenden gratis en betaalde extensies (plug-ins) beschikbaar om aan WordPress toe te voegen en zo extra functionaliteit te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan e-commerce, SEO, sociale netwerken, contactformulieren, etc.
  4. Actieve gemeenschap: De WordPress-community is zeer gepassioneerd en uitgebreid. Hierdoor is er altijd wel iemand die je kan helpen als je vragen hebt over het bouwen van je website.
  5. Schaalbaar: WordPress is zeer flexibel en je kunt eenvoudig beginnen met een simpele website die je in de loop der jaren kunt verbeteren en uitbreiden. Je hoeft niet telkens opnieuw te beginnen als je nieuwe functies nodig hebt.
  6. 100% aanpasbaar: Dankzij de combinatie met de DIVI Builder kun je alles gemakkelijk aanpassen naar jouw branding zonder dat je kennis hoeft te hebben van codes.
  7. SEO-vriendelijk: WordPress biedt een sitestructuur die populair is bij zoekmachines, wat de basis vormt voor goede zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast zijn er veel speciale extensies beschikbaar om je te helpen bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines.

Waarom ik van WordPress hou?

Als creatieveling is WordPress voor mij echt een lifesaver. Ik kan duizenden beschikbare extensies gebruiken om mijn klanten websites te bieden die volledig uniek en op maat zijn, maar toch eenvoudig te onderhouden zijn. En het beste van alles? Ik kan gewoon lekker doen wat ik wil!

WordPress website laten maken: waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar een professionele website, dan is je website laten bouwen met WordPress dus de way to go!. WordPress wordt dan ook door veel webdesigners gebruikt. Maar waar moet je op letten als je een WordPress-website laat maken?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de ervaring en de referenties van de webdesigner. Vraag om voorbeelden van eerder werk en kijk of de stijl en het niveau van de ontwikkelaar passen bij jouw wensen.

Daarnaast is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de prijs en de opleverdatum van de website. Vraag om een offerte en controleer of deze alles omvat wat je verwacht. Maak ook duidelijke afspraken over eventuele extra kosten.

Tot slot is het belangrijk om te zorgen dat de website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Zorg ervoor dat jouw webdesigner hier dus rekening mee houdt. Door bijvoorbeeld SEO toe te passen, je website mobiel responsief te maken en de snelheid van je website optimaliseert.