foto's op je website

Haal meer uit je website met krachtige foto’s

Afbeeldingen op een website zijn net zo belangrijk als de geschreven inhoud. Zonder afbeeldingen is jouw website als een hamburger zonder ketchup, een koekje zonder chocolade of een feest zonder taart. Het is daarom belangrijk om de juiste afbeeldingen te hebben om jouw verhaal te vertellen. In dit artikel zullen we het belang van website-afbeeldingen bespreken en hoe je deze kunt optimaliseren voor SEO.

Als web- en branddesigner en fotograaf kan ik met zekerheid zeggen dat de sleutel tot geweldige afbeeldingen consistentie is. Of het nu gaat om kleurtint, helderheid, duisternis of thema’s, het is belangrijk dat jouw afbeeldingen samenwerken als een team van superhelden om jouw boodschap over te brengen.

Fotografie

Als het gaat om het vinden van de juiste afbeeldingen voor jouw bedrijf, is het inhuren van een professionele fotograaf altijd de beste optie. Met unieke afbeeldingen voor jouw bedrijf krijg je een persoonlijke touch die jouw potentiële klanten een goed inzicht geeft in wat jij te bieden hebt. Deze afbeeldingen zijn niet alleen een waardevolle toevoeging aan je website, maar ze kunnen worden gebruikt in bijna alle andere marketingtoepassingen, zoals feeds voor sociale media, linkedin, Google-bedrijfsvermeldingen enz. 

De styling van deze afbeeldingen is net zo belangrijk als de afbeeldingen zelf. De stijl en toon zorgen voor consistentie en verbinding tussen je branding en je fotografie, dus houd hier rekening mee bij het plannen van je fotoshoot en locatie.

Let er wel op dat je een fotograaf kiest wiens stijl bij jouw merk past, anders krijg je misschien een fotoshoot die eruitziet alsof hij uit de jaren ’80 komt. Vertrouw er niet op dat de fotograaf zijn stijl verandert om bij je te passen, want dan kan het zijn dat je teleurgesteld wordt over de resultaten. Net als bij branding en website-ontwerp, helpt het maken van een moodboard voor je fotograaf om hen een idee te geven van wat je hoopt te bereiken.

Wil je graag met mij samenwerken en meteen een shoot plannen? Check dan even de pagina Branding Fotografie.

Stockfoto’s

Als je geen budget hebt voor een fotograaf, zijn stockfoto’s een goede optie. Deze kunnen een geweldige aanvulling zijn op jouw website en kunnen zelfs worden gebruikt voor sociale media, LinkedIn en Google-bedrijfsvermeldingen. Maar niet alle stockfoto’s zijn gelijk. Zorg ervoor dat ze goed samenwerken met jouw branding en merkelementen om een onsamenhangende website te voorkomen. Een aantal van mijn favoriete websites waar je betaalde en niet betaalde stockfoto’s kunt vinden zijn:

Canva (de pro versie bied 100+ miljoen stockfoto’s, video’s, audio en meer.)

Unsplash

Freepik

Pexels

Pixabay

Mock-ups

Dan hebben we nog mock-ups, om jouw werk of portfolio te presenteren, zijn mock-ups de perfecte keuze. Van laptops tot visitekaartjes, er is een mock-up beschikbaar voor elke stijl en medium. Door gebruik te maken van mock-ups kun je jouw werk op een visueel aantrekkelijke manier presenteren.

wil je zelf gemakkelijk mock-ups maken dan kan je dit doen via Canva of doormiddel van Photoshop.

Foto’s optimaliseren voor seo op je website

Om ervoor te zorgen dat afbeeldingen op jouw website bijdragen aan jouw SEO-strategie, is het belangrijk om de juiste technieken toe te passen. Gebruik het zoekwoord “foto’s op website” in de titel, inleidende alinea en meta-beschrijving. Voeg trefwoorden toe aan de alt-tags van afbeeldingen en gebruik interne links naar gerelateerde artikelen. Maak gebruik van koppen om de structuur van het artikel aan te geven. Zorg ervoor dat de website snel laadt en mobielvriendelijk is. Promoot het artikel op sociale media en andere online platforms om meer verkeer naar de website te trekken en de autoriteit van de website te vergroten.

Kortom, afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van jouw website en moeten zorgvuldig worden gekozen en geoptimaliseerd om de boodschap van jouw bedrijf over te brengen en de SEO van jouw website te verbeteren.