Personal branding fotografie

Personal Branding Fotografie: 7 Tips voor Jouw Fotoshoot-Outfit

Hallo daar, als personal branding fotograaf krijg ik regelmatig de vraag: “Wat moet ik aantrekken voor mijn personal branding fotoshoot?” Nou, ik ben hier om je te helpen. Het vinden van de perfecte outfit kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. In dit artikel geef ik je zes tips om te bepalen wat je moet dragen voor jouw personal branding fotoshoot, zodat je er niet alleen professioneel uitziet, maar ook met een grote glimlach op je gezicht op de foto’s staat.

Tip 1: Ken jouw merk

Als je wilt dat jouw kleding het verhaal van jouw merk vertelt, moet je eerst begrijpen waar jouw merk voor staat. Ben je een fancy weddingplanner of juist een speelse fotograaf? Kies kleding die past bij de uitstraling van jouw merk en die jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelt. Ik bedoel, je wilt toch niet in een driedelig pak poseren als je normaal gesproken alleen maar rondloopt in je favoriete sweatpants?

personal branding fotografie

Tip 2: Kleur bekennen

Jouw personal branding fotoshoot is bedoeld om te schitteren op jouw website en sociale media, dus het is belangrijk om jouw merkkleurenpalet in gedachten te houden bij het selecteren van kleding. Ga voor kleuren die aansluiten bij jouw merkkleurenpalet en die jouw visuele merk versterken. En als je nou echt niet van die kleuren houdt, kies dan kleuren die er goed uitzien naast de andere inhoud op jouw website en sociale kanalen. Niemand wil tenslotte een fotoshoot waarbij de kleuren clashen als een verkeerd afgestemde outfit.

Tip 3: Let op de seizoenen

Houd rekening met het seizoen waarin de fotoshoot plaatsvindt en pas je kleding daarop aan. In de zomer draag je natuurlijk geen winterjas en in de winter geen zwemkleding. Tenzij je een Instagram-influencer bent die graag wil laten zien dat je altijd in bikini klaar bent voor een spontaan zwembadfeestje, maar dat terzijde. Als je bang bent dat jouw foto’s er verouderd uit zullen zien zodra het seizoen verandert, bereid je dan voor op twee fotoshoots per jaar, zodat je content hebt voor beide seizoenen.

Tip 4: Kies jouw mooiste kleuren

Laten we eerlijk zijn, we willen er allemaal uitzien als een Hollywood-ster op onze foto’s. Het kiezen van de juiste kleuren kan hierbij helpen. Als je bijvoorbeeld wilt dat je ogen opvallen, draag dan kleuren die ze benadrukken. En als je je zorgen maakt over je huid, kies dan kleuren die je er gezond laten uitzien. En als het allemaal niet lukt, dan kun je altijd nog voor de “ik-heb-deze-outfit-niet-gekozen-ik-ben-erin-gerold” look gaan. Het werkt altijd!

Tip 5: Bye-bye onzekerheden

Nu, laten we het hebben over die lichaamsdelen waar we niet helemaal blij mee zijn. We hebben allemaal onze onzekerheden, zelfs Beyoncé waarschijnlijk. Maar wees niet bang, je kunt nog steeds schitteren tijdens je branding shoot. Het geheim? Benadruk en minimaliseer! Als je niet wilt dat je blote bovenarmen op de foto staan, kies dan voor een top met mouwen. Als je benen hebt waar je trots op bent, draag dan die korte broek! Zolang jij je comfortabel voelt, zal het goed komen.

Tip 6: Durf advies te vragen

En als het allemaal te veel wordt en je overweldigd raakt, schakel dan professionele hulp in. Vraag je favoriete boetiek om advies of bespreek het met je branding fotograaf. Misschien hebben zij wel een paar leuke ideeën. 

Tip 7: Personal branding fotografie kan leuk zijn!

Personal branding fotografie kan dus een leuke ervaring zijn! Zorg ervoor dat je kleding kiest waarin je je comfortabel voelt en die past bij jouw persoonlijkheid. Dit zal niet alleen je zelfvertrouwen vergroten, maar het zal ook resulteren in authentieke foto’s die je merk echt weerspiegelen. Als je je zorgen maakt over het poseren voor de camera, zoek dan een fotograaf die je op je gemak stelt en je begeleidt tijdens de fotoshoot. Vergeet niet om plezier te hebben en te genieten van het proces van het creëren van professionele beelden die jouw merk vertegenwoordigen.

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je graag een personal branding shoot plannen? wacht dan niet langer en klik hier!